Anda terdedah kepada ribuan kuman bakteria setiap hari dan virus yang ingin masuk ke dalam badan anda dan mengambil alih sendi. Anda fikirkan … pertahanan anda hanya sistem ketahanan anda – tentera pahlawan yang melindungi anda. Apabila tentera kamu pecah, kamu sakit.

Inilah rahsianya: cara yang lebih baik untuk meningkatkan sistem kekebalan tubuh anda dengan makanan dan minuman untuk memastikan ia bekerja pada kecekapan puncak daripada mengambil sesuatu apabila anda sudah mendapat sakit.

Ini adalah fakta yang sedikit diketahui … meningkatkan sistem kekebalan tubuh anda adalah salah satu cara terbaik untuk mencegah kanser juga

Fungsi utama sesetengah sel imun anda ialah mencari dan memusnahkan sel-sel kanser- dengan cara itu penyakit itu tidak pernah benar-benar berlaku.

Apakah salah satu cara terbaik untuk meningkatkan sistem imun anda? ANTIOXIDANTS

Berikut adalah 5 antioksidan teratas untuk membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh anda:

  • Vitamin C – meningkatkan pengeluaran sel darah putih dan antibodi untuk melawan bakteria dan virus. Ia juga meningkatkan interferon, yang melapisi permukaan sel anda, mencegah kemasukan virus ke dalam sel.
  • Vitamin E – Meningkatkan pengeluaran sel pembunuh semulajadi yang penting untuk memusnahkan sel-sel kanser DAN.
  • Cartenoids – Meningkatkan pengeluaran sel-sel pembunuh semulajadi dan sel-sel T penolong.
  • Bioflavinoids – Blok reseptor yang akan membolehkan kuman dan toksin lain masuk ke dalam sel. Tiada pembukaan, tiada akses.
  • Air Antioksidan seperti kangen water – Cara paling semula jadi untuk meningkatkan sistem kekebalan tubuh anda sebagai badan anda ialah 75% air. Air molekul kecil ini membolehkan penembusan yang lebih baik untuk mengepam sel kuman dan toksin. Cara yang sangat murah untuk menjaga sistem imun anda dalam keadaan operasi puncak.
Amal Minum Air Kangen Membantu Mengurangkan Selsema