Ketika ini pastinya ibu-ibu & para isteri sedang sibuk menyediakan hidangan tengah hari utk keluarga. Para chef & tukang masak jua pasti sedang sibuk di dapur. Tahniah buat para suami yang turut rajin pada hari cuti.. hehe

Anda adalah insan-insan yg paling pnting dalam memastikan keluarga dan pelanggan menikmati hidangan yg sihat & berkhasiat demi kesihatan mereka.

Tahukah anda mesin kangen water keluaran Enagic satu-satunya mesin yang mampu menghasilkan
✔ air ph2.5 iaitu air asid kuat
✔ air ph11.5 iaitu air alkali kuat

Apa fungsi kedua-dua air ini?

Air ph2.5 iaitu air asid kuat sebagai antibakteria.

Anda pastinya ingin menikmati makanan yang bersih dan selamat. Apakah cara yang paling mudah dan jimat? Ini jawapannya. Anda hanya perlu tekan butang air asid kuat (ph2.5) pada mesin air kangen anda, masukkan air istimewa ini ke dalam penyembur cecair dan semburkan pada permukaan sayur-sayuran atau buah-buahan. Kesannya air luar biasa ini mampu membunuh mikrob perosak pada permukaan makanan dalam masa beberapa saa. Mudah kan?

Gunakan air asid kuat (ph2.5) ini sebagai semburan untuk sayur-sayuran dan buah-buahan sebelum anda merendam sayur dan buah tersebut dalam air alkali kuat (ph11.5)

Beberapa buah-buahan & sayur-sayuran seperti buah ceri, plum, anggur, strawberi, kubis merah, terung & asparagus mempunyai warna-warna cerah.

Sebagai insan yang pentingkan kesihatan, anda pasti mahu buah atau sayur yang anda masak kekal berkhasiat walaupun setelah dimasak kan?

Ini cara mudah untuk anda praktikkan. Anda hanya perlu membasuh buah atau sayur tersebut menggunakan air berasid (ph2.5 / ph5.5) daripada mesin air kangen anda.

Kesannya, ia akan membantu anda untuk menyediakan hidangan yang kekal dengan warna semulajadi dan pastinya akan kelihatan lebih menyelerakan.

Apakah yang terjadi apabila anda merendam ikan, daging, sayur-sayuran dan buah-buahan di dalam air ph11.5 iaitu air alkali kuat?

Air istimewa ini mampu menghilangkan rasa pahit daripada sayur-sayuran dan rasa hanyir daripada daging & ikan.

Air alkali kuat ini juga mampu menarik keluar racun perosak & bahan kimia lain daripada makanan. Oleh itu anda akan dapat saksikan bahawa air ph11.5 itu telah berubah warna dan menjadi keruh bergantung kepada jumlah & jenis bahan kimia dalam buah atau sayur.

Air kangen atau kangen water yang berkhasiat

Apabila anda memasak, air alkali atau air kangen ( ph8.5-ph9.5), mampu mengurangkan masa memasak sebanyak 25-30% kerana sifat micro-kluster pada air kangen.

Rasa semulajadi dan warna pada sayur-sayuran yang dikukus menggunakan air kangen juga mampu dikekalkan.

Apabila air alkali ini (ph8.5-ph9.5) digunakan untuk membuat kopi & teh, rasa pahit berkurang namun tetap mengekalkan rasa sebenar minuman kegemaran anda.

-Sila rujuk buku CHANGE YOUR WATER, CHANGE YOUR LIFE..by Dr. Dave Carpenter

Mari nikmati hidangan harian anda dengan kaedah penyediaan yang lebih segar & selamat namun tetap mudah dan menjimatkan.

Pelanggan di restoran anda & ahli keluarga anda berhak mendapat hidangan yg terbaik.

Mesin Kangen keluaran Enagic kini keperluan untuk diri anda sekeluarga yg lebih sihat & bahagia.

Dapatkan mesin kangen anda hari ini demi kesihatan anda sekeluarga di masa hadapan.

Ubah air anda.. ubah kehidupan anda..

Pelbagai Fungsi Mesin Kangen